Fotosafari Fochteloërveen

Terwijl de zon langzaam onder gaat gaan we met de fotosafari beginnen. Gewapend met camera en telelens stappen we tijdens deze reis de natuur in. Op zoek naar de vele dieren die het Fochteloërveen rijk is. Onder begeleiding van fotograaf en natuurbeheerder Martin Reidsma gaat u  dit natuurgebied in. Martin is bekend in het gebied, weet waar de dieren zich ophouden en kan u vertellen waar u op moet letten om ze op de gevoelige plaat te krijgen. 

Safari

Tijdens de safari leert u hoe u de dieren het beste kunt benaderen, hoe u door de natuur beweegt en zo min mogelijk opvalt of zelf opgaat in de natuur met een camouflage pak. En het gaat natuurlijk over het fotograferen. Wat zijn de beste instellingen voor de camera? Welk objectief is geschikt? U krijgt er antwoord op tijdens deze safari.

Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is een 2500 hectare groot natuurgebied op de grens van de Nederlandse provincies Friesland en Drenthe. Het geldt als één van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. Het gebied is een restant van het uitgestrekte Drents-Friese hoogveengebied. Dat het gebied bewaard is gebleven geldt als een historisch toeval en mogelijk een gevolg van de geïsoleerde ligging op een provinciegrens. Pas laat werd een vrij beperkt kanalenstelsel aangelegd, zodat veel veen is blijven liggen en zich zelfs altijd een kleine 'actieve' hoogveenkern heeft kunnen handhaven.

Vaardigheden

We gaan er bij deze safari vanuit dat u bekend bent met fotograferen. Basisfotografie komt dan ook niet ter sprake. Een goed teleobjectief is wel een pré. Heeft u twijfels of u deel kunt nemen, neem dan gerust contact met ons op.

Kosten

De kosten voor de fotosafari zijn € 89,- per persoon. 

Informatie

Datum: medio oktober 2016
Tijd: 17:00
Locatie: Vertek vanuit deWinkel in Beilen.